Wærner inne i Karasjok!

Skrevet av: Elisabeth Simonsen
Dato: 14.03.2013 13:09

Thomas Wærner (40) kom inn til Karasjok kl. 12.52. Han har kjørt som en villmann fra Levajok 2 og har på de 85 kilometerne fra forrige sjekkpunkt hentet inn forspranget på både Inger-Marie Haaland og Arnt Ola Skjerve. Han startet ut fra Levajok kl. 06.09; en halv time etter Haaland og nesten halvannen time etter Skjerve. Tydeligvis har de 11 hundene i spannet hold god fart oppover elva mot Karasjok for Wærner har nå tatt over ledelsen. I Kirkenes venter 8 timers velfortjent hvile for kjøreren fra Synnfjell og hundene.

Det er en veldig fornøyd kjører med spreke hunder som har ankommet Karasjok. –Jeg har vært tålmodig, og har sett at flere av de andre har lite hvile. Jeg har kjørt jevnt og trutt, og får nå betalt for det, sier Wærner.

Wærner måtte i fjor gi deg på Sirbma, og sier han har lært på den harde måten. –I år skal jeg ikke gå på en smell. 

Bak Wærner følger Arnt Ola Skjerve og Inger-Marie Haaland tett.

-Steinhardt, sier Inger-Marie Haaland om dagens iskalde etappe på Tanaelva. –Jeg har sparket hele veien, men jeg har for korte ben i forhold til konkurrentene. Hundene har vært greie, men det har ikke vært topp sprut i spannet. Hun regner med at det bedrer seg etter åtte timers hvile. –Det går nok bedre i mørket ut fra Karasjok i kveld, avslutter hun.