FL-1000: Arnt Ola Skjerve leder Finnmarksløpet

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 14.03.2013 06:28

SISTE: Thomas Wærner raste gjennom sjekkpunktet i Levajok kl 06.09 i en voldsom fart. Han hadde klart størst fart i spannet og har hentet inn en halvtime på de to i teten, og var svært utålmodig for å komme seg videre. Kort tid etter fulgte Hugh Neff, også han med kun et kort stopp før han fortsatte mot Karasjok.


Thomas Wærner med dårlig tid

Etter 1,50 timers hvile, har Inger-Marie Haaland tatt opp jakten på Arnt Ola Skjerve. Nå gjenstår 85 knallharde, monotone og langdryge kilometer til den obligatoriske åttetimers hvilen i Karasjok.

Arnt Ola Skjerve kjørte rett gjennom sjekkpunktet i Levajok. Han tok seg kun tid til å snacke hundene, få med seg litt fra depotet og bytte en våt og stiv jakke, før han kjørte ut igjen. Nå er det Arnt Ola Skjerve som leder Finnmarksløpet.

Inger-Marie Haaland ledet Finnmarksløpet etter den tøffe etappen mellom Sirbma og Levajok. Men farten i spannet synker og hun har holdt under 10 kilometer i timen fra Sirbma. Allikevel har ikke Skjerve klart å ta inn på Haaland. Også farten i hans spann har dalt kraftig. Det kan åpne for at noen kan nærme seg bakfra.

- I minst en og halv mil oppover måtte jeg dytte sleden. Hundene trakk ingenting, fortalte en sliten og litt frustrert Inger-Marie på Levajok. 

På sjekkpunktet satte hun umiddelbart ut en hund og er dermed nede i åtte hunder. De øvrige fikk snack og lagt i halmen for hvile, noe som kanskje overrasket mange på Levajok. Mange forventet nok at hun skulle fortsette videre til Karasjok uten lenger stopp her. Muligvis er det fjorårets opplevelse med parkering på Karasjoka, som ligger i bakhodet.

Hvor lenge hun tenker å bli på sjekkpunktet vil hun selvfølgelig ikke fortelle.


Inger-Marie Haaland forlater Levajok