FL-1000: Sliten, men ingen planer om å bryte

Sliten kjører.

Skrevet av: Tine Johansen
Foto: Kim F.O. Nordsveen
Dato: 13.03.2013 14:10

Miquel Angel-Martinez mottok i år Ishavskrafts hederspris på bakgrunn av sitt engasjement for Finnmarksløpet. Her er hans tanker om løpet i år.

- Jeg forbereder maten til hundene etter at de har fått snacking, og må skynde meg å sette på dekken og legge på tepper før de blir stive. Jeg går så og sover, sliten etter en hard dag, og en hard og kald etappe. Noen etapper, slik som denne her, fra Kirkenes til Neiden, har bratte oppoverbakker, 300m av løypa er veldig tøff. Jeg sparker mye, løper mye, og hundene jobber hardt foran meg. Jeg har ikke hatt noen store problemer underveis, men hundene må hvile ut så raskt som mulig. Det er fortsatt langt igjen, men hundene spiser stort sett godt.


Liker seg på Finnmarksløpet. Foto: Kim F.O. Nordsveen
 

- Jeg gleder meg til å komme til Alta. Det er langt igjen, så det tenker jeg ikke så mye på, men det er klart det ligger i bakhodet. Vi trenger å fullføre løpet, i vårt eget tempo. Vi hviler litt mer enn jeg planla i forkant, teamet mitt er ikke raskt, men det er i godt hold. Jeg har ti hunder igjen, og har satt ut to. Den ene var for ung, den ville bare leke og ha det moro, ikke jobbe. Så den fikk ha det moro ei stund, så satte jeg den ut før det ble kjedelig. Den andre jobbet hardt, men hadde problemer med et håndledd. Jeg masserte håndleddet så det ble bra på to sjekkpunkt, men jeg syntes ikke det ble bra nok, så da var det bedre at den fikk fri fra jobben.


I fint driv. Foto: Finnmarksløpet


- Det er et langt løp. Jeg har unge hunder som trenger mer tid til å lære. Lære seg å hvile, lære seg å gå i et tempo som passer distansen. Det er vanskelig å lære hunder sånt. De lærer best av de andre hundene de går med, men de har ikke lært det godt nok enda. Så distansen er litt lang for de yngre hundene, og da bruker vi heller lengre tid enn å slite dem ut. Det er et langt løp.