Nyfrelst Finnmarksløpsentusiast

Skrevet av: Elisabeth Andersen
Dato: 12.03.2004 12:11

Stefan Sanne fra Hamburg i Tyskland er en av flere frivillige som bruker timer og dager på spre informasjon om Finnmarksløpet. Han flyttet bokstavlig talt inn i pressesenteret da løpet startet, og har siden nesten ikke satt sine ben utenfor bygningen.

Med seg har han sin "handler" Hanne Rosenberg, som kan fortelle at Stefan jobber bra og at det fremdeles er fint driv over arbeidet på tross av en gjennomsnittlig hviletid på 2 timer i døgnet. Han jobber kontinuerlig med å oversette/skrive artikler som publiseres på nettsiden til engelsk og tysk. I tillegg er han en "racer" på data - noe som er en velsignelse for de andre som gjør en jobb for pressetjenesten.

Stefan hadde ingen erfaring med hundekjøring før han ankom Alta, men forteller at han ble overbevist om at Finnmarksløpet var verdt å få med seg av sin kjæreste Jenny Duesund. Hun jobber fortiden som journalist ved NRK sitt Altakontor, og dekker løpet for sin arbeidsgiver.

Stefan har sålangt stortrivdes i pressesenteret, og lover å komme tilbake neste år såfremt han har anledning til det. - Jeg liker teamwork, særlig når samarbeidet fungerer bra slik det gjør her, sier han.


Foto: Elisabeth Andersen