NordNorsk Reiseliv AS: Finnmarksløpet – en gavepakke!

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Foto: Treje Rakke/Nordic Life- Visitnorway.com
Dato: 13.03.2013 18:25

Finnmarksløpet er et eventyr i hvitt, blått og nordlysgrønt for både hunder, hundekjørere, finnmarkinger og tv-seere over hele landet. For NordNorsk Reiseliv AS, som vil ha flere vintergjester til Nord-Norge, er løpet en gavepakke. 

Bilder fra eventyret

Foto: Terje Rakke / Nordic Life/Visitnorway.com

Hundespann i fart over hvite vidder, hunder som får mat og hvile på sjekkpunktene, hundekjørere som deler sin lidenskap for åpent kamera og ikke minst den åndeløse spenningen rundt teten; Finnmarksløpet taler til alle sanser og holder publikum fanget foran fjernsynsskjermene. Finnmarkslandskapet og publikumsoppslutningen danner en ramme som ikke kunne vært noe annet sted.

Ekte folk, ekte natur og ekte blodslit

Dette var NHO-direktør Kristin Skogen Lunds beskrivelse av Finnmarksløpet da hun åpnet det i 2012. «Den unike spenningen og styrken i en så hard konkurranse er en inspirasjonskilde for oss alle» sier hun, og peker også på at Finnmark ennå har potensial for flere vinterprodukter til flere vinterturister. Foran 2013-sesongen kan hun konstatere at både Finnmarksløpet og vinterturismen i Finnmark er blitt enda litt større og bedre. «Finnmarksløpet viser vei» fastslår Kristin Skogen Lund fornøyd.

Inspirasjon

Foto: Terje Rakke / Nordic Life/Visitnorway.com

Tilbudet for vintergjester er imidlertid allerede omfattende; korte og lange hundespannturer,  skuterturer, skiturer, toppturer, isfiske, kongekrabbefiske, snøkiting og mye annet. Finnmarks rike kulturarv med grunnlag i tre stammer, finnmarkskjøkkenet med sine rene smaker av arktiske råvarer og skjønnhetene i den karrige naturen fyller ut bildet. Finnmark er et reisemål som ingen andre, og Finnmarksløpet viser fram mye av de beste opplevelsene.

Perfekt timing

Tidspunktet kunne heller ikke vært bedre; akkurat når sola begynner å varme om dagen, mens nordlyset ennå flammer i beinkalde netter. Finnmarksløpet er en innledning til det som ellers i verden heter vår, men som i stedet er en lang, lys, mild og solrik senvinter som skapt for artige uteaktiviteter på snø.

Reiselyst

NordNorsk Reiseliv AS, som eies av de nordnorske fylkene og den nordnorske reiselivsnæringa, har som oppgave å skape reiselyst til Nord-Norge. NordNorsk Reiseliv AS er stolt av pågangsmotet som Finnmarksløpet legger for dagen, og gleder seg vilt til startskuddet.