FL-1000: Superleder Canis viser vei i uværet

Godt fornøyd med hundene.

Skrevet av: Tine Johansen
Foto: Kim F.O. Nordsveen
Dato: 11.03.2013 20:57

Kristine Jerijærvi står på sjekkpunkt og steller med hundene. Det damper av fôrkokeren, og alle hundene slapper av i halmen mens de studerer matmor, som arbeider raskt, og tar noen dansetrinn med hundene mens hun sjekker bevegelser. Hun bruker å gjøre det, for er jenta i godt humør, blir hundene i godt humør. Villmarkingen fra Neiden er i godt humør etter den slitsomme etappen fra Levajok.

- Den siste etappen var litt slitsom, det har vært litt dårlig vær. Hundene går uansett, så sånn sett har det ikke noe å si, men for kjøreren sin del blir det litt uhyggelig å stå på sleden i lengden. Det blir jo også tyngre for hundene, med tunge spor. Men jeg har jo superleder Canis, så noen problemer med å komme seg fram blir det aldri!


Godt hundestell er viktig. Foto: Kim F.O. Nordsveen
 

Hun fortsetter å ordne med skåler og snacking mens hun snakker, det er tydelig at hun er effektiv og liker det hun driver med.  - I år er målet å komme til mål med flest mulig hunder. Jeg har satt ut en på grunn av noen merkelige lungelyder, sannsynligvis er det ikke noe skummelt, men jeg tar ingen sjanser. Og da får jo handlerne noe å gjøre, de og! Jeg setter nok ut en til, Tore, han store som ligger bak her. Han har sloss litt, og fått et sår som væsker og ei stiv skulder. Men han er gammel, så det har nok litt av skylda for stivheten, snart ti år gammel. Nå skal jeg bare få i meg noe mat, så skal jeg prøve å komme meg ut raskest mulig igjen. Hundene går nok raskt nå, nå som vi snart er hjemme i Neiden.