- Sammen er vi krutt

Sjefshandler på kjørermøtet med kokurransenstinktet i orden.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Tor Mikkelsen
Dato: 07.03.2013 16:58

Ralph Johannessen - tidligere vinner av både Finnmarksløpet og Femundløpet skal i år være sjefshandler for sin samboer Inger-Marie Håland (51). Håland har vunnet Finnmarksløpet 1000 km i 2012 og i 2009. I år er hun igjen på startstreken, mens samboer Ralph skal følge med som handler - mer eller mindre frivillig.

En viktig suksessfaktor for å vinne FL-1000 er nettopp å ha en god handler. Handleren gir råd og veiledning underveis i løpet. Mye taktikk, strategi og kjøreplan er laget på forhånd. Mye uforutsett kan skje både med hunder og konkurrenter. Ikke minst spiller værforholdene en viktig rolle. Da er det viktig å ha en god strateg og hundefaglig dyktig handler som kan gi de rette rådene til kjøreren underveis. Under det obligatoriske kjørermøte i ettermiddag er Ralph behersket rolig og gleder seg til løpet starter.

På spørsmål om hvordan Ralph opplever  handlerrollen sier han: -Å være handler er bedagelig i forhold til selv å kjøre - men samtidig krever det fokus. Akkurat nå gleder jeg meg mest til å bli ferdig med de siste forberedelsene og komme i gang med løpet.

Mens vi prater med Ralph kommer Hans Ola Skjerve (30) fra Jårdåren. Skjerve tok 2.plassen under årets Femundløp og ble slått av nettopp Johannessen med 18 minutter. - Under årets Finnmarksløp satser jeg alt på å stå øverst på pallen i 1000 km -klassen - det var nesten forsmedlig å tape for Ralph i Femundløpet, sier Skjerve. Ralph Johannessen, som er kjent for sin kjappe replikk,  parerer: - Nå Skjerve er det slutt på å si at du skal bare kjøre igjennom løypa for å bli kjent med sporet, nå er det konkurranse som gjelder og du må kjøre veldig godt hvis du skal slå Inger-Marie! For sammen er vi krutt! avslutter Johannesen før han haster inn på kjørermøtet igjen.

Kjørermøtet er obligatorisk for alle deltagere og handlere. På dette møtet får kjørerne alle de nødvendige opplysninger de trenger om løpet fra start til mål. Forståelig nok er det mye informasjon i ett arrangement som dette.  

Hans Ola Skjerve skjerpa og fokusert på kjørermøtet. Foto: Tor Mikkelsen

 

Tettpakket og spent under kjørermøtet FL 1000 . Foto: Tor Mikkelsen 

Det avvikles to kjørermøter. Ett for FL-1000 og her fra FL-500. Foto: Tor Mikkelsen