Sju finnmarkseventyr

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 04.03.2013 14:20

1.      Vinterekspedisjon til Nordkapp

Nordkapp er Europas ytterpunkt mot nord.  Aller mest minneverdig blir reisen til Nordkapp om du kommer om vinteren, og drar ut dit i kolonne etter snøplogen. Les mer her.

 


 

2. Sorrisniva – et hotell av is og snø

Overnatt i et hotell av is og snø, ta en drink i en ekte isbar med glass av is og se på kunst laget av is. Kanskje du blir så begeistret at du gifter deg i snøkapellet? Les mer her.


3.Tana husky – 4 dager ut i det blå

Om du blir med Dag Broch i Tana Husky på hundetur, vet du ikke hvor turen går. Løypa bestemmes nemlig etter vær og føre. Minneverdig blir det uansett.
Les mer her. 


 

4.På nordlysjakt i Alta

Nordlyset er en flyktig og sky skapning, og krever full innsats fra oss. Glød i Nordlysbyen Alta kjører dit sjansen for klarvær og nordlys er størst, enten opp på vidda eller utover mot kysten. Les mer her. 


5. På ski over Finnmarksvidda

Finnmarksvidda er et supert terreng for å gå på langrennsski. Turgleder i Karasjok byr på alt fra nybegynnerkurs til 2 ukers ekstremtur i kaldeste februar.
Les mer her. 


6. Kongekrabbefiske på isen

Kongekrabber er gigantiske monstre på havbunnen. Men de smaker utrolig godt. Bli med på kongekrabbefiske på en frossen fjord nær Kirkenes.
Les mer her.


7. Hundekjøring på taigaen

Skal du oppleve den dypfrosne taigaen, barskogen, i Pasvikdalen, skal du bli med på en heldagstur med Birk Husky. Russland er rett på andre siden av elva. Les mer her.