Mattilsynet har lukket pålegg

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 11.02.2013 09:04

Vi Viser til tidligere informasjon fra Finnmarksløpet om pålegg fra Mattilsynet etter Finnmarksløpet 2012. Finnmarksløpet ble pålagt å utbedre sitt journalsystem, innføre rutiner som kan begrense spredning av en eventuell smittsom sykdom, samt å sikre at hunder som skal delta på løpet er i tilfredsstillende kondisjon til å kunne delta.

Vi har nå fått tilbakemelding på at vår dokumentasjon av arbeidsmetoder, og tiltak som vil iverksettes under Finnmarksløpet 2013, er godkjente fra Mattilsynet og at påleggene er lukket. Finnmarksløpet vil igjen understreke at vi har en god dialog med Mattilsynet, og ser på det som positivt at Mattilsynet veileder oss som arrangør. Vi har felles interesser, og er takknemlig for bidrag som hjelper oss i og nå felles målsetninger.

 

VETERINÆR SJEKKER HUND PÅ SJEKKPUNKT KARASJOK: Foto, Geir Stian Altmann Larsen 


Finnmarksløpet ønsker fokus på dyrevelferd

Finnmarksløpet som arrangør ønsker fokus på dyrevelferd, og god sportslig kvalitet. Vi oppfordrer alle kjørere til fortsatt bevissthet og ansvar i forhold til dette. I 2013 vil det blant annet bli innført en obligatorisk veterinærsjekk for deltakere på FL-500, og to obligatoriske veterinærsjekker på FL-1000.  

Det har i denne prosessen kommet ulike innspill og forslag til endringer fra mange parter, som kan bidra til ytterligere ivaretakelse av dyrevelferden. Alle disse innspillene tar Finnmarksløpet AS og Sportslig styre i Alta Trekkhundklubb, med seg videre, både i forbindelse med evaluering av årets løp, samt i den videre utvikling av Finnmarkløpet.

 

Svanhild Pedersen, daglig leder

Hanna Fredriksen,  sjefsveterinær