Finnmarksløpet og Mattilsynet

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 17.01.2013 12:50

Grunnet en del medieoppmerksomhet rundt vårt arrangement i forbindelse med pålegg fra Mattilsynet, ønsker Finnmarksløpet å presisere en del fakta til deltagere og samarbeidspartnere. De som ønsker å oppdatere seg på saken finner de aktuelle reportasjene her:

http://www.kvasir.no/nyheter?q=finnmarksløpet%20mattilsynet

Bakgrunn
Bakgrunnen for medieoppslagene er en rapport Mattilsynet leverte oss november 2012. Rapporten er basert på observasjoner Mattilsynet gjorde under Finnmarksløpet 2012, som resulterte i  tre pålegg om forbedringer til Finnmarksløpet. Disse påleggene er:

  1. Finnmarksløpet må utbedre sitt journalsystem slik at det kan dokumenteres at samtlige hunder i løpet er undersøkt, og at hunder med eventuelle avvik blir fulgt opp, og ved behov tas ut av løpet.
  2. Finnmarksløpet må innføre rutiner som kan begrense spredning av en eventuell smittsom sykdom som skulle kunne oppstå under løpet.
  3. Finnmarksløpet som arrangør, må dokumentere hvordan de sikrer at hunder som skal delta på løpet, er i tilfredsstillende kondisjon til å kunne delta.

Finnmarksløpet vil understreke at vi har en god dialog med Mattilsynet, og jobber med å utarbeide nødvendige tiltak for å imøtekomme disse kravene.  Fristen for dette arbeidet er satt til 01.02.13. Vi ser på det som positivt at Mattilsynet veileder oss som arrangør i. Vi har felles interesser, og vi er takknemlig for bidrag som hjelper oss og nå felles målsetninger.

Finnmarksløpet ønsker fokus på dyrevelferd

Hundekjøring er en av de raskest voksende idrettene i Norge, noe det høye antall påmeldte kjørere til årets løp underbygger. Finnmarksløpet er landsdelens største idretts- og kulturarrangement, og får stadig større medieoppmerksomhet. Finnmarksløpet som arrangør ønsker fokus på dyrevelferd, og god sportslig kvalitet. Vi  oppfordrer alle kjørere til fortsatt bevissthet og ansvar i forhold til dette.

Vi i Finnmarksløpet tar all saklig kritikk til etterretning, og jobber videre for å bli det mest attraktive hundeløpet i verden. Det forutsetter gode og konstruktive bidrag fra myndigheter, deltakere og alle involverte i løpet, og vi imøteser en god dialog med alle parter.

Finnmarksløpet er forøvrig i god rute med alle forberedelser til årets løp og vi ser frem til en fantastisk uke i mars med alle deltakere og øvrige involverte!

 

Vennlig hilsen

Svanhild Pedersen, daglig leder                                                  
Hanna Fredriksen, sjefsveterinær