Geir ble først

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 16.08.2012 12:36

I fjor ”vant” han startlistetrekningen og fikk starte ut som nummer 1. I år ble han første godkjente påmeldte til Finnmarksløpet 2013.

Geir Wiik er en veteran med fem tidligere starter i Finnmarksløpet. I fjor ble det niende plass i et meget sterkt startfelt. I år har vi endret litt på påmeldingsskjemaet, vi har byttet ut rubrikken ”Spesielle hunder i spannet” med ”Mitt beste hundekjørerminne”. De aller fleste kjørerne synes selvsagt at alle hundene er spesielle på sin måte. Geir har på ypperlig vis fått fram litt av ideen med den nye rubrikken. Dette er hva han skriver på spørsmål om beste hundekjørerminne:

…Mitt beste hundekjørerminne blant mange tror jeg må være under Femundsløpet-400 2006 med storm og løpet ble stoppet. Kjørte 2/3 av løpet med bare 5 bikkjer og alle trodde jeg ville måtte bryte. Men superlederen min da, Spots dro meg gjennom stormen og jeg passerte det ene parkerte spannet etter det andre. Etter at løpet igjen ble startet, og det hadde snødd i ti timer og ingen scooter ble sendt ut i forkant av spannene så sporet var helt igjensnødd, fant bikkjene mine sålen. Fem-spannet mitt fosset fram i løssnøen og jeg brøytet spor og kjørte fra konkurrentene som kjørte med 7 og 8 bikkjer. Da fikk jeg virkelig øynene opp for hva det kan bo av krefter og egenskaper i disse fantastiske bikkjene våres…

Les mer om Geir Wiik her.

FOTO: Jørn Losvar