Glede, tårer og ballonger

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 18.03.2012 12:18

Årets siste bankett, avslutningsbanketten, er nå historie. Finnmarksløpshotellet Rica Alta var perfekt pyntet til fest. Rica har lang tradisjon med å arrangere avslutningsbanketten for løpet og skaper alltid en flott ramme rundt bankettene til løpet.

Pyntet til fest Foto: Helmut Dietz

Konfransier Frank Jørstad ledet forsamlingen gjennom kvelden på en glimrende måte.

Menyen fulgte også tradisjonen: suppe, saltkjøtt, kålrabistappe og poteter er skikkelig kraftkost for hundekjører og frivillige etter kraftanstrengelsene under løpet.

Hyllest til de frivillige

Ett av kveldens høydepunkt var da Kari Jæger entret scenen med sin spontane ballongdans. Kari Jæger har sitt hjerte i Finnmarksløpet. Hun har siden 80-tallet  arbeidet med løpet og har hatt mange funksjoner: rennleder, hovedleder, daglig leder og deltager. Hun har vært en viktig pådriver og vært med å utvikle løpet til det det er blitt i dag. Dansen symboliserte glede og takknemlighet for den utrolige innsatsen til alle de frivillige som gjør dette løpet mulig og det kom fra hjertet.

Glede- og takknemlighetsballongdanser Kari. Foto: Pål Bleka

De frivillge og tilretteleggerne for løpet har også hatt en krevende og spennende uke med masse utfordringer som de har taklet underveis. Mye er planlagt på forhånd, men under løpet skjer det masse uforutsette ting som må løses der og da. Mange av de frivillige sier at det er nettopp denne uforutsigbarheten som skaper nerve og spenning i det arbeidet de frivillige legger ned for løpet og derfor de kommer igjen år etter år.

På banketten kan de begynne å slappe av å senke skuldrene og glede seg over nok et flott gjennomført arrangement.

Seremoniansvarlig Julie Kathrine Berg, arenaansvarlig Alf Thrane og frivilligansvarlig Kine Skår koser seg. Foto: Hanne Rosenberg

Uten de frivillige, intet Finnmarksløp!

 

Samarbeidspartnere

Representanter fra samarbeidspartnerne var også tilstede på banketten. De er med på å bidra til det  økonomiske grunnlaget for løpet og på den måten er de med å bidra til den eventyrlige utviklingen løpet har hatt de siste årene. Også de kan smile fornøyd etter årets løp.

Bente Haug fra Finnmark Fylkeskommune koser seg sammen med årets vinner av FL 1000 og handleren Ralph. Foto: Hanne Rosenberg

En meget fornøyd ordfører i Alta Laila Davidsen og Harald Tunheim. Foto: Hanne Rosenberg

Uten samarbeidspartnere intet Finnmarksløp!

 

Priser


Under banketten er det også tid for utdeling av spesialpriser. Den mest verdsatte prisen blandt hundekjørerne er prisen for beste stell av hund som gikk til Stine Berget Nordvik.

Overrasket og fornøyd Stine mottar prisen fra sjefsveterinær Hanna Fredriksen. Foto: Ole Johnny Myrvold

Uten hundene, kjørerne og handlerene intet Finnmarksløp!

De eneste som fysisk ikke var tilstede på banketten var løpets helter - de tok seg en velfortjent hvil etter innsatsen under årets Finnmarksløp.