NY REKORD: Over 100 millioner hits på finnmarkslopet.no

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 17.03.2012 12:50

Presse og informasjonsansvarlig i Finnmarksløpet Trond Anton Andersen er et eneste stort smil etter å ha mottatt dagens rapport om antall hits på hjemmesiden til løpet.

- Vi rundet 100 millioner treff på hjemmesiden vår i dag morges. Rekorden på 57 millioner fra 2011 er grundig slått! Dette overgår alle forventninger vi hadde før løpet. Vi fikk tall tidligere i uka som indikerte at rekorden var slått, men med så mye er bare helt utrolig! Jeg er hoppende glad for det, sier en travel Trond Anton og fortsetter:

-Løpet er jo ikke ferdig enda så det blir spennende å se den endelig opptellingen når alt er over. Det nye designet på siden var jo ferdig uka før løpet og det er klart det har kriplet litt i magen med tanke på hvordan den fungerer. Resultatservicen har vært servet av sekreteriatet. Levering av artikler har løpets presseteam stått for. Det teamet har bestått av 20 stykker som har arbeidet dag og natt for å levere nyheter fra sporet. Siste opptelling av antall nyhetsartikler viser at denne gruppa har levert nær 250 nyhetsartikler i løpet av disse spennende dagene og de aller fleste av disse er oversatt til engelsk. I tillegg har vi hatt med oss dyktige fotografer som har levert bilder av høy kvalitet hele tiden. Løpet er jo veldig spektakulært og en drøm for fotografer å følge. Dette kan kanskje fortelle litt om hvor mye arbeid og ressurser som er lagt ned for å skape interesse for siden vår. Jeg setter veldig stor pris på det arbeidet de frivillige har lagt ned av arbeid i dette.

En ivrig journalisthånd i pressesenteret. Foto Finnmarksløpet

Selv om løpet ikke er over enda spør vi Andersen hvordan han vil oppsummere så langt i forhold til den økende interessen for sporten.

- Vår egen satsning på web, NRKs storsatsning på daglige sendinger, samt alle andre lokale, regionale og også nasjonale mediers dekning av løpet er suksessfaktorene i denne sammenheng. NRK er også meget fornøyd med sine seertall på sendingene. Når vi da i tillegg til alt dette fikk 15 sider i gårdagens A-magasin  og TV2 viser innslag fra løpet i Lørdagsmagasin i kveld, viser det at sporten skaper interesse langt utover Finnmark. Finnmarksløpets drøm i over 30 år går sakte men sikkert i oppfyllelse, avslutter Trond Anton  som tilslutt legger til: - i tillegg til dette har det aldri vært så mange tilskuere til løpet som i år i hele fylket. Jeg og de andre i administrasjonen er meget fornøyd med dette! understreker Trond Anton Andersen til slutt.

Forberedelser til opptak. Foto: Tor Mikkelsen