Moholdt holder stand

...men stresser ikke avgårde

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 16.03.2012 01:09

Også i år klarer Marius Moholdt fra Trondheim å utmerke seg før start: Han forlot nemlig startstreken i Alta med et renraset spann med Siberian Huskyes, i år som i fjor. Så langt i løpet har Moholdt foretrukket etappeplasseringer mellom 40 og 50, men har avansert atskillig på vei mot Sirbma hvor flere kjørere har brutt. Med andre ord går alt etter planen, med enkelte overaskelsesmomenter innimellom, skal vi tro Moholdts handlerteam. 

- Løpsstrategien vår går ut på å kjøre rolig mellom etappene og hvile tilstrekkelig. Vi har mange unge hunder i spannet i år og gir ikke bånn gass, forteller de på telefon fra Varangerbotn. I fjor ankom Moholdts spann målgang som nummer 35, etter god kjøring på de siste distansene. - Hundene holder vanligvis ikke et høyt tempo, men de har en kolossal utholdenhet og vinner ofte terreng på konkurrentene utover i løpet. Jo lengre løp, jo bedre.

I fjor ble Marius sølvmedaljør i klassen for rasehunder under VM i langdistanse hundekjøring på Røros, og nå kan det se ut til at Moholdt trener opp et seiersspann i Finnmark - i det minste i sin klasse. I konkurranse med andre hunder står Marius' spann til en 37. plass, som foreløpig tilsvarer plasseringen nest nederst på lista. Når Moholdt forlater Varangerbotn er spannet halvert fra 14 til 7 hunder, men de sibirske huskyene klarer likevel å holde et jevnt tempo i sporet. - Hundene trekker bra, og Marius har hvilt seg godt ut i løpet av ettermiddagen. Humøret er på topp, medgir handlerteamet idet de legger friskt i vei mot neste sjekkpunkt.