FL-1000: Tre på rappen

Tre spann på under ti minutter til Karasjok. De var alt annet enn uberørte etter den slitsomme etappen.

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 15.03.2012 21:08

Litt over åtte kom tre spann inn på mindre enn ti minutter, og noen hadde avansert. Magne Storstein gliste selv da han svarte på hvordan turen hadde vært. - Dritt, smilte mannen som kapret femteplassen, etter å ha kjørt forbi Nina Skramstad. Humøret ble ikke dårligere da han fikk vite at det var lagt til fire hviletimer.

Like etter ham kom Ronny Frydenlund, som ikke bare har klatret seg inn på topp ti, men helt opp på sjetteplassen etter et vel disponert løp, med mye hviletid i starten. Han synes riktignok at det har vært litt trått føre på elva, men ellers har han bare kost seg hele uka. Da han fikk vite om endringen i hviletid, viste han at han fortsatt hadde overskudd til en spøk: Javel? Jeg kunne jo kjørt rett herfra jeg, svarte Frydenlund, som har kjørt på 8.34, den beste tida av alle som har kommet til Karasjok.

Sjuendeplassen var ikke veldig fornøyd med etappen hit. Nina Skramstad synes etappen fra Sirbma til Levajok var brutalt tung. Det var riktignok en flott naturopplevelse, hun har både fått med seg en vakker soloppgang og et sjeldent møte med jerv. Hovedfokuset hennes var imidlertid et annet og viktigere da hun kom inn på sjekkpunkt: hun er bekymret for hovedleder Delta, og ser litt svart på en altatur uten henne. Nå blir det ekstra hvile, som kanskje kan avhjelpe det problemet. Ellers var Skramstad i humør, og hadde som alltid opplevelser å dele etter etappen.