FL-1000: Lar teten kjøre

Da Inger Marie Haaland dro fra Kirkenes lot vi henne bare gjøre det. Så i dag er det muligheter for å få snakket med flere kjørere i Kirkenes. Flytte fokus litt.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 13.03.2012 12:04

To kjørere kom samtidig inn til Paviljongparken i Kirkenes kl. 09.15; Tore Bergby fulgt av Stine Berget Nordvik. De kjørte ut fra Neiden med et minutts mellomrom og har da holdt samme fart over.

Tore Bergby er i perlehumør der han stuller og steller med hundebein og algeval. Han er fornøyd med etappen, kjøretid  5.25. Det var bra spor og fin temperatur. Han hadde 14 hunder med seg til Kirkenes, og er veldig fornøyd med det. 2007-vinneren av FL-1000 har ingen pallambisjoner i år. Han har et relativt urutinert spann foran sleden. Men avansere litt i feltet, det kan han nok tenke seg.


Tore Bergby koser seg i Kirkenes


Stine Berget Nordvik er førstegangskjører på 100-mila. Hun er også fornøyd med nattens overfart.
Hennes ambisjoner er «bare» å komme til mål med flest mulig hunder. Nordvik er en ung, dog svært lovende, hundekjører. Men trenger selvsagt å samle erfaring. For eksempel det å håndtere et 14-spann i konkurranse.  Det er nemlig første gang hun er på sporet med 14 hunder foran sleden. Hun synes lina er litt lang. Og lurer litt på om hun kanskje skal ta ut to hunder i Kirkenes. 12-spann er mye greiere å kjøre.


Skal Stine B Nordvik vurderer å sette ut to hunder i Kirkenes