FL-1000: Vær oppmerksom! Ikke kjør på sjøisen!

Ny trasé til Varangerbotn krever våkenhet.

Skrevet av: Mina Sveen / Tor Mikkelsen
Foto: Mina Sveen
Dato: 13.03.2012 13:20

Sjekkpunktlederen på Neiden er klar over at mange av kjørerne som kommer inn utover kvelden vil ha et relativt kort stopp før de legger i veg til Varangerbotn. Derfor informerer han om omleggingen av løypa nå, slik at kjørerne er oppmerksomme på at de ikke må duppe på sleden når de nærmer seg sjekkpunktet. Det er nemlig blå løypestikker utover sjøisen noen kilometer før Varangerbotn, og denne "løypa" fører rett ut på sjøen. Det har vært springflo, og isen har rekt av gårde, dermed måtte løypa legges om. På GPS-kartet er det fortsatt den gamle løypa som er tegnet inn, og Svortevik jobber med å få laget en tegning av den nye løypa slik at handlere og kjørere kan danne seg et bilde av den og vite hvor kjørerne må være oppmerksomme. Nå går løypa på land, den er stukket opp på vanlig vis.

Slik finner du løypa, ifølge rennleder:

Ca fire kilometer før Varangerbotn, fra Karlebotnhøyden tar man til venstre. Der er det ny trasé ned til Tana - Neiden-traseén. Altså ikke ut mot sjøisen!! Følg Tana - Neiden-sporet i to kilometer, til et kryss der du skal ta til høyre. En og en halv kilometer etter dette krysset kommer et nytt kryss, der du også skal til høyre. Deretter kommer du til en bemannet vegkryssing, dette er egentlig utkjøringa mot Sirbma, og du er inne på traséen til Varangerbotn.

Rennleder Rita Hallvig opplyser forøvrig at alt er merka, så bare man er obs, så skal det gå bra. Har man allikevel spørsmål om dette, så ring Rita på tlf nr 41458513 Hun kan også bistå med håndtegnet kart.