FL-500: Sistemann i sporet

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas
Dato: 13.03.2012 11:40

Kai Arne Berg fra Svanvik ligger som sistemann i sporet i FL-500. Han er i skrivende stund på Jergul, hvor han skal hvile 6 obligatoriske timer før ferden går videre mot Alta.

Han har 7 hunder i spannet, og i følge han selv er dette unge hunder. Hans mål er å gjennomføre løpet for og få erfaring som kjører og til hundene. Dette er hans første Finnmarksløp, han har tidligere deltatt i Alta to-dagers i 2010.

Foto: Jørn Losvar

På telefonen med handler Maria Torheim på sjekkpunkte Jergul, kan hun fortelle om god stemmning hos både kjører og hunder. Hundene har god apetitt og er ivrige. De er alle unge og deres utfordring er at det er tungt ute i sporet. Kjører selv er fornøyd med hundenes innsats og han er i følge Maria i topp humør. Målet videre er å komme til Alta.

Foto: Jørn Losvar

Å ligge sist eller først er ikke alltid fokuset, Markus Leistad vinner av FL-500 2002, forteller at første prioritering hos de fleste kjørere er fokuset på eget spann og sitt løp, god gjennomføring er viktig og om det samsvarer med målsetting for løpet så er de fleste kjørere fornøyd.