FL-1000: Historisk igjen

Inger Marie Haaland tråkker skikkelig til i årets FL-1000. Robert Sørlie og Harald Tunheim ligger i Kirkenes for den obligatoriske langhvilen. De aller fleste var nok rimelig sikre på at Haaland ville legge seg pent på rad med de store gutta her.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 12.03.2012 22:35


Inger Marie Haaland suser ut fra sjekkpunkt Kirkenes

Men samboer Ralph Johannesen har en helt annen kjøreplan for henne. Haaland skal nemlig ta sin 16-timer i Neiden 2. Det vil vekke oppsikt. Og skape liv i leier’n.

Johannesen forsikrer at dette er vel gjennomtenkt. Fordi – Robert Sørlie tok styringa i løpet fra Neiden 1. Hvis Haaland skulle følge hans skjema, ville han fortsatt ha bra styring vestover fra Kirkenes. Da måtte hun ha kuttet de 4 timene han ligger foran ett eller annet sted, med samme langhvil i hundebeina.

Ved å dra ut fra Kirkenes etter 5 timer vil langturen til Neiden tilbakelegges ved nattkjøring. Det er mer fart i hundene på natta. Nå er det meldt 2-3 minusgrader og lett snø. I morgen er det meldt høyere temperatur, og Sørlie og Tunheim må kjøre Pasvikrunden på dagtid.  

Teamet fra Hardangervidda mener at spannet er klare for den 125 km lange etappen etter 5 timers hvile i Kirkenes. Haaland må fortsatt kutte de 4 timene med hvile som Sørlie ligger foran. Men Johannesen mener at sjansen for å lykkes med det er bedre når langhvilen er ferskere.

De tar en sjanse, det er de selvsagt veldig klar over. – Man må jo satse litt, flirer Ralphen og rigger samboeren med lykt og nye batterier, før de lister seg ut i mørket.

Uansett hvordan dette ender; Inger Marie Haaland skriver historie igjen!


Ralph Johannesen vokter sjekkpunktrutinene før avgang Kirkenes