580 000 har aldri sett på maken

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Dato: 12.03.2012 22:44

Da Sven Engholm som førstemann krysset målstreken på Finnmarksløpet i 1981 ble han foreviget av lokalavisas utskremte medarbeider. 31 Finnmarksløp senere har Norsk Rikskringkasting daglige sendinger fra løpet, med egen programleder og ekspertkommentator. Dette har NRK valgt å kjøre på skjermen for tredje år på rad.

I takt med at Finnmarksløpet har vokst i både størrelse og omfang de siste årene, har også publikumsinteressen fått en kraftig oppsving. 480 000 mennesker over det ganske land fulgte løpets første sending i beste sendetid sist lørdag. Dagen etter satt ytterligere 100 000 klistret foran skjermen.

- Vi er veldig fornøyd med så gode seertall, forteller vaktsjef Arild Andersen i NRK produksjon. Kanalen har valgt å satse stort på sendingene i nord, og med navn som Lars Monsen, Hans Petter Dalby, Anne Rimmen og Carina Olset klarer NRK stadig å trekke nytt publikum til TV-skjermen. Sendingene fra Finnmarksløpet blander stor nyhetsinteresse og reportasjer med høy underholdningsfaktor, for ikke å glemme fantastiske naturbilder fra løypa. Denne kombinasjonen er dynamitt, og sørger for at seertallet for 2012 jevnt over vil ligge på rundt 525 000.


NRKs sendinger fra Finnmarksløpet fanger alle aldersgrupper. Programlederduoen Carina Olset og Hans Petter Dalby gir rekordhøye seertall

Foto: Jørn Losvar og Tor Mikkelsen