FL-1000: - Gratulerer Katy!

Roger Fossøy er nesten halvvegs i eget løp, men lederen i Alta trekkhundklubb følger også med på hva som skjer på FL-500.

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 12.03.2012 19:16

Foto: Mina Sveen

Selv har Fossøy hatt en fin, om ikke helt knirkefri tur så langt. Det floket seg litt på innkjøringen til sjekkpunkt Tana, da han satte fast bremsen i en stein. - Det var en heftig nedkjøring, sier Fossøy, som klarte å berge sleden, mens bremsen ikke var noe å skryte av etter sammenstøtet. Dermed ble avstanden mellom meiene mindre, og han opplevde en bremseeffekt fram til sjekkpunktet. Ellers har han hatt en fin tur, og hundene ser bra ut. - Jeg har fått skryt fra veterinæren, sier Fossøy glad. Han er selvfølgelig ikke spesielt fornøyd med temperaturen, for han har godt pelsede hunder, og han merker på energien at hundene er varme.

Fossøy syntes det var veldig hyggelig å høre at Katy Meier vant 50-mila i år, og er imponert over at hun klarte det allerede nå. - Det var nok meningen å gå for det neste år, men jeg tror ikke Katy synes det gjør noe om hun vinner to år på rad heller, smiler Fossøy. Han tror det er veldig viktig for Finnmarksløpet å kunne dele ut NM-medaljer. - Det øker statusen til løpet. Dessuten gjør det alt lettere for veldig mange handlere og deltakere som kan få rett til fri med lønn, sier han.  Fossøy er nå på halm i en vel fortjent 16-timer i Neiden.