FL-500: Katy Meier vant Finnmarksløpet!

Endelig, endelig, endelig nummer 1! Gratulerer Katy Meier som vant FL-500 2012!

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Tine Klevstad
Dato: 12.03.2012 16:15

Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Endelig, endelig, endelig nummer 1. Vi gratulerer også hennes fantastiske unge lederhunder Tchmil, Fränk, Didi, Sean og Jaja. Hun har deltatt flere ganger, sist i 2008 og har tre 2. plasser å vise til. Men denne gangen ble det 1.plass og seier!

Foto: Lise Ottem

Erfaren hundekjører 

Katy Meier, opprinnelig fra Tyskland nå bosatt i Sverige, startet ut som nr. 27, og allerede på Jotka hadde hun tatt igjen flere spann. Katy har hatt meget høy fart i sporet hele veien. Katy har ledet løpet fra Karasjok og inn til mål.

I 2008 sa hun at hun skulle legge opp. Da hadde hun tatt sin tredje 2.plass i Finnmarksløpet. Nå er det slutt på hundekjøring og at dette var hennes siste løp. Imidlertid ble abstinensen etter hunder og konkurranse ble for sterk. Katy og samboeren hennes startet opp igjen i 2009. De kjøpte da mange valper som var like gamle og jobbet målbevvist med dem. Uten erfarne lederhunder har Katy og hennes samboer Jörg  fått frem dette vinnerspannet.   I 2011 har de deltatt i noen løp for å gi hundene løpserfaring, men hovedmålet har vært å delta på FL-500 2012.

I år gikk det heldigvis ikke som i 2008 da hun ble tatt igjen av Jan Vidar Dahle mellom Jotka og Alta. Han stoppet opp, ga Katy en klem og beklaget at hans spann hadde større fart enn hennes. Hun ble da slått med 7 minutter. I år hadde hun et ordentlig grep om seieren i Finnmarksløpet fra Jergul, men allerede på Levajok forsto hun at hundene hennes holdt høyest fart. Hun har kjørt først i løypa og på den måten har hundene hatt et fast underlag å løpe på. Alle åtte hunder har vært med hele løpet og fra sjekkpunktene har det blitt meldt om livlige hunder med logrende haler, god appetitt og godt driv i spannet.

Det var en stolt kjører som tok i mot seierkrans av ordfører Laila Davidsen og Finnmarksløpet. -Nå er jeg ikke den evige toer!, jublet hun. Hun var strålende fornøyd med gjennomføringen. Pausene på sjekkpunktene ble lengre enn opprinnelig planlagt, men hun vurderte det slik at med den farten hundene holdt i løypa ville de få godt betalt for ekstra hvile. Om sin og samboerens suksessoppskrift sier hun: -Vi trener inte mÿcke, men vi kan trene hundar!

Årets Finnmarksløp er hennes comeback, og for et comeback! - Det er langt ifra siste gang vi stiller i Finnmarksløpet, smiler Katy. Finnmarksløpet gratulerer!

Foto:Jørn Losvar

Foto: Geir Stian Altamann Larsen

 

Foto: Mina Sveen

Foto: Geir Stian Altmann Larsen