FL-500: NM-sølv til Ole Sigleif Johansen

Skrevet av: Tine Klevstad
Dato: 12.03.2012 17:45

Ole Sigleif Johansen (30) driver løpskennelen Team Tempo på Ongajoksætra i Mathisdalen i Alta  med samboer Eline Lihagen. Sammen satser de på lang og mellomdistanse hundekjøring. Kennelen består av ett løpsteam med voksne hunder, samt noen unghunder og valper for å sikre god rekruttering. De fleste av de hundene han har i spannet nå har løpserfaring fra Pasvik trail siden 2008. Ole Sigleif er relativt ung i hundekjørermiljøet, men han har allerede gjort seg bemerket som en hundekjører med konkurranseinstinkt. Han gjennomførte Finnmarksløpet 500 i 2009 og 2010. Han ledet lenge FL500 2011, men rekordraske etappetider til Jotka endte i total stopp en kilometer forbi Suossjavrre Fjellstue. 

I år har det gått roligere for seg – noe etappetidene og den totale hviletiden viser. Ole Sigleif har også måtte ta ut hunder underveis. Ut fra sjekkpunkt Jergul kjørte han ut med fem hunder mot Leif Wilhelmsen’s sju hunder i spannet. Inn til mål kom Ole Sigleif med bare fire hunder løpende. Den femte satt parkert i sleden. Det er å anta at den siste etappen har blitt tøff for håde hundene og Ole Sigleif i kampen mot Leif Wilhelmsen.

Alltid blide og optimistiske Ole Sigleif og lederhundene Fuji, Tex, Tell, Gabo og Mogly har levert en god konkurranse. Det holdt nesten til seier i norgesmesterskapet 2012 8-spann.

Alle foto: Lise Ottem

En svært fornøyd kjører og stolt ordfører!

Foto: Sten Tony Hansen