FL-1000: Frokost på senga

Nina Skramstad gir godbiter etter en etappe der mange har slitt med løse spor.

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 12.03.2012 12:06

Nina Skramstad frister med godbiter, for frokost på senga må til etter en varm og ganske slitsom etappe fra Tana. På Neiden 1 er Skramstad imidlertid ganske fornøyd, og hun tar med alle hundene videre.

Thomas Wærner har visitt av dyrlegen, og har bestemt seg for at Melvin, en av hovedlederne, må bli igjen i Neiden. Det er en stor hannhund, som har vært passasjer på det meste av etappen, og som er stiv og trenger hvile. - Det er tungt for dem med så løse spor, sier Wærner,  som også tror førstegangskjørerne får det tøft. Han husker 2007, da det også var ganske løst, og han selv var fersk og dyktig sliten. En mann er imidlertid helt blottet for spor-bekymringer:

Tom Frode Johansen fra Troms har dagens største smil, og forteller at han ikke har reflektert over sporet i det hele tatt. - Det er mye løsere der jeg trener, sier han. Han er storfornøyd med hvordan det har gått på etappen: - Dette er langt over forventningene, sier han. Han har kjørt Tana-Neiden1 på 7.30, bare en drøy halvtime mer enn Sørlie og Haaland. Johansen har alle hundene med til Neiden1, men skal sette ut en her.

Alle foto: Mina Sveen

Nina Skramstad er raus med laksen.