FL-1000: Hotellferie i Kirkenes?

Storkanonene møter omleggingen av FL-1000 på høyst forskjellig vis. Men alle må forholde seg til at gamle kjøreplaner ikke lenger er sikre stikk.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Kjell O. Brun
Dato: 11.03.2012 15:22

Den obligatoriske 16-timers hvilen har i flere år enten blitt tatt ut i Tana eller i Neiden 1. I 2009 ble Bjørn Hugo Kristoffersen historisk da han for første gang kjørte helt til Kirkenes før langhvilen. I 2010 gjorde Ketil Reitan det samme. Han foretok en god opphenting i feltet da han kom susende inn til Varangerbotn og blandet seg med teten. Han la ut til konkurrentene om hotellferie i Kirkenes, myke senger og varmt bad. Et nytt element i Finnmarksløpet.

Han hadde planer om en gjentagelse i fjor, men rota seg bort og måtte returnere til Neiden. Reitan har argumentert med at flere Iditarodkjørere venter til halvkjørt løp med å ta ut langhvil. Det må kunne fungere også i Finnmarksløpet, mener nardjordingen. Men ingen andre har fulgt hans eksempel.

Årets Finnmarksløp har imidlertid innført en endring av løypetraseen som med stor sannsynlighet vil medføre nytenkning i forhold til kjøreplaner. Etappen fra Neiden 1 til Kirkenes er nå på 75 km mot tidligere 125 km. Og omvendt på returen. Det er en del som tilsier at 16-timers hvil i Kirkenes kan komme mer til sin rett etter dette.

Og når vi kikker litt skrått på løpsutviklingen for enkelte kjørere er det noe som tyder på at kjøreplaner fra tidligere FL-1000 er brent på bålet.
Flere av toppkandidatene har lagt seg skikkelig bakpå de første etappene. Godt med hvile tidlig i løpet.  Harald Tunheim har hvilt minst. Robert Sørlie har hvilt mest. Hva skjer nå i Tana?

Er det noen av kjørerne som tar 5-6 timers hvile her for deretter å kjøre rett til Kirkenes for langhvil og boblebad? Eller blir det fortsatt 16-timer i Neiden 1 og avslapping i halmen?



Robert Sørlie tar livet med ro på Levajok