Skriften på veggen

Under startbanketten kom det fram at alt i sommer fikk Kjell Brennodden vite hvem som vinner FL-1000 i 2012.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Jørn Losvar/Anki Ødegaard
Dato: 09.03.2012 21:16

Et velregissert måltid bestående av braisert reinsdyrsteik med variert tilbehør ble servert kjørere, sponsorer, handlere og øvrige gjester. Kulturelle innslag av flere lokale artister hørte naturlig med. TD Eilert Hesthagen hadde med en hilsen til Finnmarksløpet og alle deltakerne fra Norges Hundekjørerforbund. Finnmarksløpet har i år NM-status i begge klasser.

Alle kjørerne ble ropt opp puljevis og fikk sitt startnummer. Mange internasjonale deltakere med eksotiske navn medførte litt krevende tungegymnastikk under denne seansen. Flere rookier ble spurt om mål for konkurransen. Her var svaret unisont blant de spurte; å komme til mål og ha en god opplevelse. En gammel veteran er tilbake på sporet i FL-500, Rolf W. Johansen fra Alta. Ryktene sier at når Rolf kjører Finnmarksløpet da blir det dårlig vær. 

Blant  FL-1000 kjørere er Inger Marie Haaland tilbake. Hun vant løpet som første kvinne og førstegangskjører i 2009. På spørsmål om hvem hun anser som sin sterkeste konkurrent smiler hun beskjedent og bedyrer at det det er veldig mange gode spann på startstreken. Men hun tror nok at Robert Sørlie blir den absolutt tøffeste utfordreren.


Arne Karlstrøm forteller om sommerens stunt i Folldal

Arne Karlstrøm blir spurt om hvordan det er å leve med en verdensmester. – It’s just great, smiler den blide langfjordingen. - Samtidig blir det litt som å hoppe etter Wirkola. Men han er klar for seier. Han har vært det lenge. I sommer var han i Folldal hos Brennoddens. Kjell Brennodden var ikke hjemme. Karlstrøm tok seg inn på soverommet til Brennodden og skrev på en stor plakat; Jeg skal vinne Finnmarksløpet 2012. Klar beskjed.

Finnmarksløpets styreleder, Per Aronsen, berømmet alle de frivillige som Finnmarksløpet er helt avhengig av. I år er det 450 av dem i sving. Mange av de frivillige kommer tilbake år etter år. Noen slutter, noen tar en pause, for så å komme tilbake. En av de mer dedikerte frivillige er Marit Honerød Hoveid. Fra tidlig 90-tall og fram til i fjor har hun med stor entusiasme viet to uker av året til Finnmarksløpet. De siste åtte år som Race Marshall. Så derfor var det helt på sin plass at Hoveid fikk en påskjønnelse fra styrelederen. Det var det unison enighet om blant publikum. Hun fikk stående applaus.


Styreleder Per Aronsen gjør ære på Marit Honerød Hoveid under startbanketten