FL-1000 profil Brennodden

Som i all annen idrett har eplet en tendens til å havne nært stammen. I Folldals- familien Brennodden har to av eplene landet helt inn til treet. Både Jo Are og Ola konkurrerer i langdistansekjøring, greia er bare at far sjøl absolutt ikke har lagt opp kjøringen – og han virker uslåelig.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Foto: Lill K
Dato: 07.03.2012 09:12

SØNN OG FAR: Hvem vinner familieduellen i  familien Brennodden? Foto, Lill K.

Kjell Brennodden (63) er en av Finnmarksløpets virkelige profiler. Gubben sjøl, som han selv bruker å si, imponerer år etter år med gode plasseringer i den lengste klassen. To ganger har han kjørt inn til andreplass, enda mer imponerende er det at han har fullført alle de 10 siste løpene med en topp 10 plassering. Selv om rutine er en viktig faktor må man undres over at han klarer å konkurrere mot 20 år yngre kvinner og menn. – Jeg er jæ… sta, konkluderer Kjell mens han grubler litt på andre årsaker. – Ja, og så har jeg gode bikkjer, de har bare blitt bedre og bedre. I tillegg så er det jo ikke slik at jeg har holdt på med dette helt siden ungdommen. Jeg var over 40 år da jeg begynte med hundekjøring, dermed har jeg vel ikke rukket å bli lei enda, sier mannen som starter Finnmarksløpet for 15. gang i 2012.

 

Juniors plan

De som følger med løpet har i flere år forventet at eldste sønn i huset, Jo Are Brennodden (36), skal passere opphavet og komme hjem til Folldal med det bredeste gliset. Så har ikke skjedd. Tre ganger har Jo Are fullført løpet, men uten å kunne vinke triumferende mens spannet hans passerer gubben sjøl. – I år får jeg velge hunder fra øverste hylle. Da blir det mange hunder som er lei av lukta til fatteren, dette må da bli bra, mener Jo Are. – Jeg er nok litt mer defensiv enn fatteren, har ofte kjørt med unge hunder og derfor tatt det pent de første strekkene, kanskje litt for pent. Det er ikke umulig at jeg er litt mer offensiv i 2012, sier eldstesønnen som helt klart synes det er en fordel å ha senior med i gamet enda. - Det er en stor drivkraft å ha en frekk og frittalende far som nå må settes på plass, ler Jo Are. – Får jeg los på han så skal jeg hente fram sparkekrefter jeg enda ikke aner at jeg har.

I 2012 vil dette bli en fornøyelig intern konkurranse i konkurransen. Hvis vi tar på oss den helt seriøse hatten så ønsker selvsagt både Jo Are og Kjell hverandre all hell og lykke. En seier i Finnmarksløpet vil være en stor bragd uansett hvilken Brennodden som løfter trofeet. Det er likevel uunngåelig og ikke ha et ekstra øye til familieduellen, særlig når sønnen skriver følgende på sin profil: - skal endelig ta bladet fra munnen og slå opphavet grundig på ordentlig…
- Det hadde vært moro om han hadde slått meg, men det skal mye til, humrer Kjell. Følg familieduellen fra 10. mars 2012!