Hva skjer?

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 23.01.2012 18:29

Det er under to måneder igjen til til vinterens desidert vakreste eventyr starter. Her på vår hjemmeside har det ikke dukket opp mange nyheter i det siste, men vi kan forsikre deg om at de kommer.

Foto: Trond Ørslien

Ny hjemmeside
Den første som vil merkes godt er at hjemmesiden framstår i helt ny drakt i midten av februar.
Vi tror brukere av www.finnmarkslopet.no vil oppleve den nye siden som veldig oversiktlig og moderne.

Logo
Viste du at Finnmarksløpet faktisk ikke har hatt en egen logo de siste årene? Måten ”Finnmarksløpet” har blitt skrevet på har mildt sagt variert. Kjennemerket man kanskje har forbundet med en logo er hundeøynene. Vi har med hjelp fra Innovasjon Norge vært gjennom et omfattende designprogram og i midten av februar lanseres Finnmarksløpets logo. Øynene blir ikke en del av selve logoen, men de vil bli brukt som grafisk element i mange sammenhenger.

Web-kamera
En annen nyvinning er web-kamera. Det gis ingen lovnad om dette, men vi jobber intenst for å kunne servere levende bilder (video) fra 4-5 av sjekkpunktene under løpet. Strekker tiden og teknikken til så vil man kunne følge med hva som skjer ”live” på sentrale sjekkpunkt under Finnmarksløpet 2012. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette.

Foto: Magne Ek, Altaposten

Rekord?
Slik det ligger an akkurat nå vil det bli et rekordstort startfelt i FL-1000. Over 60 har meldt seg på allerede. Normalt får vi ca 15-20 % frafall grunnet skader og andre komplikasjoner, men likevel henger rekorden på 42 startende fra 2010 i en tynn tråd, gledelig nok. En annen gledelig observasjon fra listen over påmeldte er at det ventes kjørere fra hele 17 nasjoner på startstreken 10. mars 2012.

Ny trasé
Mange kilometer av løpet foregår langs Tanaelven og dessverre er isforholdene i år noe av det dårligste lokalkjente har sett. Det er derfor besluttet at strekningen fra Sirma til Levajok, som flere år har vært litt småskummel, skal legges langs en fin trasé på vestsiden av elva.

Scene Finnmark
Også i år vil Scene Finnmark presentere talentfulle artister på flere av løpets stoppesteder. Programmet for årets turne vil du få servert innen kort tid.

Nytt Ciiko
I november lanserte vi vårt nye frimagasin Ciiko. 20. februar kommer en ny og betydelig tykkere utgave. Her vil vi avsløre mange små hemmeligheter vi går og bærer på, og du vil få mye interessant stoff om kjørere og selve arrangementet.

Vekslende forhold
Vi har akkurat fått en rapport fra løypesjef Magne Johansen. Han har snakket med løypekjørerne og det rapporteres greie forhold langs løypa, det største unntaket er start- og målgangssted, Alta. Det er ikke mange centimeterne snø og skryte av i Nordlysbyen, men bevares, det er mange uker og dager igjen. Yr.no melder om kaldt og fint vintervær de neste 10 dagene, dette er gode nyheter for oss som vil ha trygg is i lavlandet.

NRK fortsetter
Noe av det som virkelig har løftet interessen rundt løpet de siste årene er selvsagt NRKs daglige tv-sendinger. I neste utgave av Ciiko kan du lese mer om hva de vil by på i år, vi har på følelsen av at sendingene vil bli meget bra, rett og slett.

Femundløpet
Vi minner om våre venner i Femundløpet. 2. februar starter løpet, også i år er det et stort antall deltakere som skal ut på 400 eller 600 kilometer i Femundsmarka. Start og målgang er på Røros. Følg løpet på www.femundlopet.no og www.sjekkpunktet.no.

Foto: Magne Johansen