Prisen vi glemte

Prisen vi glemte Etter FL-1000 banketten lagde vi en artikkel med bilder fra prisutdelingen. Vi kom i skade for å glemme en ny pris av året, det var den nye handlerprisen. Prisen for beste handler 2011 er satt opp av Høgskolen i Finnmark.

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Foto: Høgskolen i Finnmark
Dato: 04.04.2011 12:09

Etter FL-1000 banketten lagde vi en artikkel med bilder fra prisutdelingen. Vi kom i skade for å glemme en pris, det var den nye handlerprisen. Prisen for beste handler 2011 er satt opp av Høgskolen i Finnmark.

Verdens første vinner av HIFMs handlerpris ble Aleksander Masvik som var handler for Pål Haugsnes. Masvik viste i liket med mange andre handlere en utsøkt positiv holdning. I tillegg engasjerte han seg sterkt som hjelper under et av løpets virkelige logistikkutfordringsøyeblikk; - parkering på Levajok 1 natt til søndag. Når ”alle” kommer halvslitne til Levajok og vil parkere akkurat der det passer ”alle” best kan det lett bli både frustrasjon, irritasjon og kaos. Staben fra HIFM, som hadde ansvaret på sjekkpunktet, merket seg unge Masviks vilje og evne til å hjelpe til. I tillegg var han en humørspreder for sine omgivelser og for sin kjører.

Prisen er et samebelte med storkniv, samt en sølvknapp.
Dette er en pris som skal symbolisere handleren. Samene har alltid brukt sølv når de ferdes på Finnmarksvidda, da sølv beskyttet en mot de underjordiske. En handler skal beskytte kjøreren under løpet. Kniven er en varig følgesvenn, som man trenger for å overleve, altså et nyttig redskap. Beltet som er av skinn, symboliserer behovet for støtte og den som holder kjøreren oppe under den tøffe konkurransen.

Høgskolen i Finnmark har allerede besluttet at prisen også settes opp neste år.

BESTE HANDLER: Mats Hoel Johannessen (til venstre), tillitsvalgt i friluftslivklassen som hadde ansvaret for sjekkpunkt Levajok, deler ut hanlderprisen til Aleksander Masvik. Foto: HIFM.

link til info om prisen