Finnmarksløpet 2011

Årets løp er over og på mange måter er det litt vemodig. Hundekjørere, handlere, samarbeidspartnere og frivillig har sammen gjort årets løp til en suksess å alle måter.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 20.03.2011 16:35

Finnmarksløpet 2011 er over. Hundekjørere, handlere, samarbeidspartnere og frivillig har sammen gjort årets løp til en suksess på alle måter.

Hundene og kjørere har, både i FL-500 og FL-1000, gjennomført en beinhard konkurranse. - For oss som har arbeidet med presse og informasjon under løpet har det vært utrolig moro å se den responsen vi har fått på årets dekning av løpet. NRK sin satsning de siste årene med å følge løpet hele uka er en suksess. Videre har vår egen web side, som i år igjen, har nådd nye rekorder. Resultatservicen, GPS-trackingen og nyhetsartiklene har samlet gjort at hundekjøring har blitt en publikumssport. Gjennom vår web-side og NRKs sendinger kan man følge konkurransen tett uansett hvor man er i verden, sier en fornøyd presse- og informasjonsansvarlig Trond Anton Andersen.

 

Fantastiske samarbeidspartnere og fenomenale frivillige

Kort sagt er det slik at det er Finnmarksløpet AS som har det økonomise ansvaret for løpet og Alta Trekkhundklubb har ansvar for det tekniske arrangemnetet i nært samarbeid med Finnmarksløpets Venner.

- Vi har fantastiske samarbeidspartnere på alle nivåer. For meg som daglig leder har det vært utrolig spennende samarbeid med våre samarbeidspartnere. Våre samarbeidsparternere er i aller høyeste grad med på å heve arrangementet. De er ikke bare passive bidragsytere på det økonomiske plan, mange tar en aktiv del i utviklingen av Finnmarksløpet og det er en styrke. Motto har på mange måter vært at sammen blir vi sterke og synlige i forhold til å formidle Finnmarksløpet, sier daglig leder i Finnmarksløpet Gro Olaussen.

Sammen med leder i Alta Trekkhundklubb, Bjørnar Leistad, uttrykker de også den største takknemlighet til løpets over 400 frivillige som har stått på og har gjort løpet til en suksess. - Uten den fenomenale innsatsen til våre frivillige i hele Finnmark hadde det ikke vært noe løp. Dette er grunnpillaren i det tekniske arrangementet og alle skal vite at vi setter utolig stor pris på den innsatsen. Frivillige fra hele fylket jobbet natt og dag for løpet og det finnes ikke noe annet arrangement i regionen vår som kan matche dette. Dette er jeg stolt av, sier Bjørnar Leistad.

Avslutningsvis kan Olaussen gledelig informere om at samarbeidspartnere, med Sparebank1 Nord-Norge i spissen, har besluttet å sette av ca 200 000 kroner til et eget fond som skal dedikeres til arbeidet med frivillige. - Dette vil bety enormt mye for nettopp arbeidet med rekruttering og skolering av de frivillige i arrangementet, avslutter Gro før hun haster videre til kveldens frivilligfest.

 

Regiondirektør Per Holmgren fra Sparebank1 Nord-Norge og Gro Anette Olaussen fra Finnmarksløpet AS.

 

Frivillig nattarbeid på sjekkpunkt Levajok.