Seremoni for Finnmarksløpets helter

Premieutdelingen for Finnmarksløpet 1000 samlet mange tilskuerer i "Finnmarksløpsgata" i formiddag. Det ble en verdig seremonie for flotte hundekjørere som har skapt spenning for publikum hele uka.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Sten Tony Hansen og Monica Goin
Dato: 19.03.2011 15:53

Roger Dahl, eller "Mr. Finnmarksløpet", mottok publikums hyllest da han mottok gullmedaljen i årets NM samt Hans Majestet Kongens Pokal for sine prestasjoner under årets løp. Det var president Gunnar Solberg fra Norges Hundekjørerforbund som foretok denne overrekkelsen.

Som vinner av årets Finnmarksløp 1000 km fikk Roger også bl.a kr. 63 000 og en Polaris Sportsman 500 efi. Sist, men ikke minst, var det Roger som stakk av med Saltdalshytta til en verdi av kr. 520 000. Den flotte hytta ble overrakt av styreleder i Saltdalshytta AS, Per Aronsen. Det var setteordfører Anita Håkegård Pedersen som foretok den formelle utdelingen av premier til alle kjørerne i denne klassen.

Sola skinte over arenaen og seremonien ble avsluttet med et musikalsk innslag av Elin Kåven. Hun startet også løpet og derved var ringen sluttet.

I kveld skal det være bankett på Rica Hotel Alta, og i morgen kveld er det fest for frivillige samme sted.