Rørende målgang

Intet øye var tørt er et uttrykk vi bruker når noe rører oss inn i sjelen. Målgangen til Kjell Brennodden var av en slik karakter. Han har det største handlerteamet i verden fra Frankmotunet i Folldal.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Sten Tony Hansen
Dato: 18.03.2011 13:35

Målområdet var fylt av handlere, supportere og andre som ville ta i mot denne fantastiske hundekjøreren som har gjennomført tolv Finnmarksløp. Både i -07 og -09 ble han nummer to. Trass sine 62 år så hevder han seg meget godt i denne idretten. Årets løp har på mange måter vært et tøft løp for han og hundene.

- Å kjempe lenger ned på resultatlista har vært en nyttig og lærerrik prosess, sier Kjell, som legger til at det også har vært mye slit. Han kom i mål med 6 hunder.

- Det er hardt å kjøre bare seks-spann fra Karasjok og det har vært mye jobbing på sleden for meg. På spørsmål om hvordan det har gått med magiske Mira svarer Kjell: - Mira gikk singel i front fram til Levajok. Hun har en gammel skade som hun ble litt plaget med og i samråd med veterinæren valgte jeg å ta henne ut av spannet. De andre hundene jeg hadde tatt ut var også ledere så jeg har hatt dårlig med det den siste delen av løypa. Jeg er veldig fornøyd med Mira og merket godt at hun gikk ut av spannet.

Kjell var preget av å være sliten etter nesten seks døgn i sporet. Han myknet nok litt da verdens største handlerteam slapp til å fikk klemme og hilse på Kjell. Det var for oss som stod ringside en meget rørende og magisk stund. Takk Kjell for at du er den du er!