FL-1000: Ronny + Hermann er sant!

Ronny Frydenlund (35) bruker både sparking og staver oppover Tana. Mulighet for 12. plass og å ta igjen svensken foran motiverer sterkt.

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Dato: 17.03.2011 13:55

Den svenske handleren Gøran Hult observerer en snø- og isdekt Tana hvor kjørerne må jobbe hardt i en stiv motvind. Været er ellers bra, men forholdene krever mye av kjøreren, han meldes å være trøtt. De er fornøyde med løp og spann så langt, har sju hunder igjen foran sleden.

Ved innkomst Levajok sa Ronny Frydelund fra at innsatsen til lederhunden Hermann skulle bli belønnet med plass i baksetet på bilen hjem til Brumunddal og plass i sofaen mer eller mindre permanent resten av livet. Herman har gått alene i front til nå og ser ikke ut til miste motivasjonen. Imponerende!

Gøran Hult er ikke automatisk enig i at Ronny kommer til å ta igjen spannet foran fordi det er fra Sverige. Av minneverdige opplevelser underveis kan Gøran nevne flere. I Tana Bru var det marked og det ble kjøpt inn tørket hjerte. Dette fikk Ronny smake, og kommanderte straks handler til å kjøpe inn mer. Alt ble fortært underveis, og Ronny melder å ha blitt helt avhengig. Gøran Hult er nå på krampaktig jakt etter en tørkareinkjøtthjertepusher i Karasjok og regner med at hvis de bare får tak i stoffet, så vil ekvipasjen klatre på listene. Det fins flere spesielle opplevelser, men de fikk ikke passere sensuren.

Foto: Vidar Hoel