Enda er det en stund til vinneren kommer inn, likevel er det full aktivitet, ikke bare i pressesenteret og på sekreteriatet men også blendt de frivillge som skal sørge for sikker veikryssning før målgang.
Written by: Karoline Leistad-Jonas
Date: 17.03.2011 14:00
Før vinneren av FL-1000 kommer i mål i Altas gågate, er det mange ting som skal organiseres i forkant. Ikke minst er det planlegging og gjennomføring av sikker veikryssning på Aronnesveien og Markveien som skal på plass.
Trafikksikkerheten er viktig da hundespannene skal krysse veien to ganger før målgang i Alta sentrum. Dette skjer både på natterstid og på dagen. Kluet for kjørere er at dette skal foregå sikkert, raskt og effektivt. Det skal være kontinuitet for alle spannene. Det er de frivillige som må påse at dette skjer.
Alle som er vakt ved veikryssningene er godt synlig med refleksvester og stoppskilt. Ved Aronnesveien er det refleksbukker, varselstrekant for kryssende hundespann og blinkende lys som er godt synlig for alle billister. I tillegg har Statens vegvesen satt ned fartsgrensen fra 60 km til 30km.
Heljar Hykkerud har ansvarert for å påse at det alltid er noen på vakt ved de forskjellige postene. Han følger med på når kjørerne er ved Sorrisniva og i øvre Alta og gir beskjed til veivaktene slik at de vet at spannene er på vei, og de gjør klar for trafikkreguleringen.
Heljar forteller at veikryssegjengens motto er;
- Vi sperrer like bra for nummer en, som for sistemann.