Dilemmaet på Levajok!

Roger Dahl nærmer seg nå sjekkpunkt Levajok, og det knytter seg nå spenning til om han velger å stoppe her for å hvile, eller velger han å kjøre rett igjennom sjekkpunktet.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Geir Stian Altmann Larsen
Dato: 16.03.2011 15:52

Roger Dahl og Robert Sørlie ligger nå i løypa på vei opp elva mot Levajok. Dahl startet ut 13:39 og Sørlie startet 1 time og 56 minuter etter. Så langt i løpet har Sørlie hvilt 1 time og 59 minutter lengre enn Dahl. Roger står nok nå på sleden og vurdere hundene, farten og om han han trenger å stoppe på Levajok. Her må Dahl ta med i betraktningen at Sørlie nok står å tenker på det samme. Velger eller må Roger stoppe på Levajok vil dette være muligheten for Robert til å bare kjøre rett igjennom, for å komme i ledelsen. Også han må ta med i vurderingen om han mener spannet er klar for bare å dra videre.

I forhold til å hvile på sjekkpunktet så bør hundene få hvile mer enn 2 timer. Erfaring har vist at hviler man hundene i bare 2 timer risikerer man at hundene blir stive når de skal starte ut igjen. Man bør hvile opp mot 3 timer eller mer for å unngå denne stivheten.Ser man på de to kjørernes hviletider på de enkelte sjekkpunktene ser man at de alltid har hvilt opp mot 3 timer eller mer nettopp på bakgrunn av denne erfaringen. Det knytter det seg nå stor spenning til hva de velger å gjøre, og hvem som vil være i tet etter Levajok. Disse taktiske vurderingene er sikkert i fokus hos Sigrid Ekran og Gorm Engen også og topp 4 kan se helt anderledes ut om noen timer.