FL-1000: "Hyttegutta" følger hverandre

Robert Sørlie og Ralph Johannessen følger hverandre som skygger. Begge har øynene festet på Saltdalshytta. Premien for beste sammenlagtkjører 2010 og 2011

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Guro Storskjær
Dato: 15.03.2011 20:44

Saltdalshytta som har en verdi på 500 000 kroner, går til den som har det beste resultatet sammenlagt i FL-1000 i 2010 og 2011. Med førsteplass fra i fjor, har Ralph Johannesen det beste utgangspunktet. Men Robert Sørlie, som ble nummer to i fjor, er absolutt med i kampen om hytta.

Hardt ut

Begge kjørerne har gått hardt ut før løpet og proklamert at de ønsker å kjempe om hytta. Sørlie har til og med vist fram tomta som står klar til å ta imot premien. Spørsmålet er om fokuset på hytta er i ferd med slite ut de to duellantene. Vår ekspertkommentator Trond Ørslien, vant sammenlagtpremien for to år siden, og tror hyttekampen kan forstyrre løpet.

- Har de råd til å ikke tenke på hytta? Har de råd til å ikke fokusere på den store verdien. En verdi som faktisk er høyere enn premiene til den som vinner årets løp. Hytta er et moment til som jeg tror kjørerne tar mye hensyn til, sier Ørslien.

Han tror at både Sørlie og Johannessen hadde kjørt et bedre løp om de ikke hadde tenkt så mye på hytta.

- Dette er komplekst for psyken, mener Tron Ørslien.

Fordel Roger Dahl

Et mulig utfall av dette, spekulerer Ørslien, er at Robert Sørlie og Ralph Johannessen blir så fokusert på hytta, og duellen om den, at Roger Dahl får kjøre sitt eget løp i front. Dahl ble nummer fire i fjor, og er derfor ikke den største trusselen for de to andre i hyttekampen.

- Faren er at det kan komme kjørere opp kjørere bakfra som kan blande seg inn i dette. Både Sigrid Ekran og Gorm Engen kjører bra. Gorm har masse hunder fortsatt, og Sigrid ser ut til å ha fått orden på sitt spann. Begge holder bra fart. Hvis de foran begynner å slite, så kan disse komme bakfra og forstyrre bildet, mener Trond Ørslien.

Mange mulige utfall

Det er mange mulige utfall av dette. Så langt har Ralph Johannessen taket på hytta. Robert Sørlie er før eller siden nødt til å prøve å riste av seg bergenseren. I tillegg må Sørlie enten ta igjen Roger Dahl og vinne årets løp, eller håpe at Ralph blir forbikjørt av en av de som kommer bak. Men kommer det opp kjørere bakfra, kan alt skje. Blir Ralph Johannessen nummer fire, eller dårligere, og Robert Sørlie nr. 3 eller dårligere, kan Roger Dahl med seier i år og rask kjøring, kapre hytta foran nesa på de to andre. 

Sjekk ut kriteriene for å vinne Saltdalshytta her.