Sist i fjor - medalje i år?

Skrevet av: Elisabeth Andersen
Dato: 10.03.2004 10:09

I fjor kom hun sist på 100-mila. I år har hun fått teften av edelt metall. Tove Sørensen fra Tromsø startet ut fra Neiden klokken 9:25 bare et kvarter etter Holten. Hun ble tett etterfulgt av sin samboer Tore Albrigtsen. Han forlot Neiden klokken 9:26 og puster nå teten i nakken. Spørmålet er om de har hvilt nok? Sørensen/Albrigtsen ser ut til å ta sjansen på forholdsvis lite hviletid. Spørmålet blir om dette kan straffe seg på den harde etappen over til Polmak.

Hviletid både for hunder og mennesker er svært viktig under lange hundeløp. Frode Holten hvilte lite i Kirkenes, men opplevde at både han og hundene var nødt til å hvile underveis til Neiden. Selv om han lå flere timer i ro i sporet mellom Kirkenes og Neiden, tok han ut to timer mindre hvile en Andersen på sjekkpunktet, noe som kan straffe seg.

På sjekkpunktet i Neiden er Kjell Brennodden nettopp kjørt ut, mens Arne Karlstrøm nettopp er ankommet sjekkpunktet. De øvrige kjørerene er også så vidt begynt å røre på seg, men hverken Roger Dahl, Ralph Johannesen eller Trond Ørslien er på vei ut enda.