FL-1000: Et tøft kvinnelig forbilde

Ved ankomst til sjekkpunktet i Tanabru fikk Sigrid Ekran, som den første kvinnelige hundkejøreren overrakt en thermos/flaskevarmer i tovet ull gitt av Skiippagurra bygdelag/Skiippagurra Gilisearvi.

Skrevet av: Hilde Porsanger
Foto: Hilde Porsanger
Dato: 13.03.2011 19:55

Det er fjerde året bygdelaget gir en gave til hundekjørere som ankommer Tanabru. Det første året fikk Ralph Johannesen en sak av tovet ull til å holde sine edlere deler varme i kulda. Året etter fikk May Conny Johansen, som har sine røtter fra Tana, et tova sitteunderlag. I fjor gikk sitteunderlaget til Sigrid Ekran, som i år igjen mottok gaven fra bygdelaget.

-Vi hadde lyst å gi noe til den første kvinnen som ankom Tana i år fordi det er artig at kvinnfolka er med og gjør det så bra i denne sporten. De er tøffe og et forbilde for mange andre kvinner, sier bygdelagets Haldis Helander Seppola som har laget premiene til hundekjørerne.

Blid Sigrid

Det var en blid og fornøyd Sigrid Ekran som kom inn til sjekkpunktet i Tanabruk kl 18.02. Så langt er Sigrid fornøyd med løpet og syns det har gått bra tiltross for at hun ankom sjekkpunktet med en hund i sleden. I Tanabru valgte hun å sette igjen ytterligere to hunder så ferden videre fra Tana går med 10 hunder i spannet.

-Det er gøy når lokalbefolkninga deler ut ekstra premier til kjørerne, og sitteunderlaget jeg fikk i fjor har jeg brukt kjempe mye, sier en fornøyd Sigrid, som syns det er gøy å være et kvinnelig forbilde. Årets premie tror hun også kommer til å bli brukt mye. -Rypa er favorittfuglen min smiler hun før hun går og legger seg.

Går etter planen - nesten

En av handlerne til Sigrid, broren hennes Petter Ekran, sier at så langt har løpet gått etter planen løpsmessig.
-Det er jo aldri med i planen å sette igjen hunder på sjekkpunkta, men det er slikt som skjer, sier han, etter at de måtte ta ut en hund på Levajok.