FL-1000: Dobbelt uhell for Roger Dahl

I natt mistet Roger Dahl hundespannet midt oppe på fjellet og måtte ha hjelp til å få tak i spannet igjen. I dag, på vei til Tana, skjedde det igjen.

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 13.03.2011 19:24

- Jeg kom ut i dypsnøen og klarte ikke å holde meg fast. Spannet fortsatte videre, men et tre delte spannet i to. Midtlina gikk av og ti av hundene løp videre, mens fire ble stående igjen med sleden. Jeg måtte kjøre videre med bare fire hunder, forteller han til Altaposten.no

Men nok en gang var han heldig.

- Jeg kjørte bare noen få på hundre meter før jeg kom til noen scooterkjørere som hadde fått stoppet dem. Så det gikk bra denne gangen også, sier han til Altaposten.no

Aldri skjedd før

Roger Dahl er den som har kjørt Finnmarksløpet flest ganger. Han starter i år for 25. gang. Etter hendelsen i natt på vei til Levajok, uttalte han at dette var første gang noe slikt hadde skjedd ham. Men så skjedde det enda en gang!

Uhellene ser allikevel ikke til å påvirke veteranen. Dahl var raskest fra Levajok til Tana, inkludert uhell. Men sleden ble skadet i uhellet i dag, og blir nå byttet med en annen.

Klokken 19.25 startet han fra Tana som første kjører. Med ny slede og alle14 hunder fortsatt foran sleden. La oss håpe han er ferdig med uhellene for denne gang.