FL-1000: Favoritten Roger Dahl mistet spannet i natt

Det ble dramatikk i sporet mellom Skoganvarre og Levajok i natt da Roger Dahl (59) fra Alta mistet spannet. Gorm Engen (37) Valdres ble redningen, med god hjelp fra Elisabeth Edland (52) fra Hakadal.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Foto: Sten Tony Hansen
Dato: 13.03.2011 10:15

Å miste spannet med 14 hunder foran sleden,midt på fjellet om natten, er en hundekjørers mareritt . Roger Dahl, som deltar i 1000 km klassen, passerte Elisabeth Edland, som kjører 500 km klassen, med god fart og driv. Ikke lenge etterpå oppdager Edland at Dahl står i løypa uten spannet sitt. Da er gode råd dyre.

Det er under slike omstendigheter denne sportens sportsmanship kommer til uttrykk; hvis kjørerne oppdager at andre kjørere har et alvorlig problem så hjelper man hverandre uansett konkurranse eller ikke.

Dahls handler Trine Lyrek forteller videre:

-Edland stoppet og tilbø Dahl å stå på hennes slede for å prøve å ta igjen spannet. De ble begge imidlertid enige om at med henne og Dahl på sleden ville det bli for tungt og gå for sakte med de åtte hundene hun har i spannet. Edland startet ut og kjørte det remmer og tøyler kunne tåle for å ta igjen Dahl sitt spann. Etter et stykke fant hun spannet som hadde kjørt seg fast i sporet. Hundene forholdt seg helt rolig og det ble ingen panikk blandt dem. Edland bestemte seg for å binde sitt spann til et tre for å sjekke forholdene og mens hun var i ferd med å gjøre dette kom det et spann som viste seg å være Gorm Engen. Han hadde tatt med Roger Dahl på sleden og det ble en lykkelig gjenforening.

Roger er veldig takknemlig for den hjelpen han fikk i denne fortvilte situasjonen som endte så godt. Trass denne episoden kom Roger Dahl bare 15 minutter etter ledende Robert Sørlie inn til Levajok i natt, med nest beste etappetid på dette strekket. Roger hadde med andre ord ikke mistet hverken rytmen, farten eller responsen i spannet sitt, avslutter Trine Lyrek.