FL-500: Topplasseringen i en tynn tråd

Brødrene Sødahl Kvam fra Isfjorden har til sammen en fjerde, tredje og andreplass på FL-500 på cv-en. I år håpet de å komplettere lista med en førsteplass, men etter Jotka er drømmen blitt langt mindre oppnåelig.

Skrevet av: Anki Ødegaard/ Mina Sveen
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 12.03.2011 23:32

Jørn Sødahl Kvam har nemlig fraktet hund i sleden siden fem kilometer etter sjekkpunkt Jotka. Her fikk hunden et epileptisk anfall, og det var selvfølgelig bare en ting å gjøre. Hunden måtte få tilsyn, pleie og frakt på sleden til Skoganvarre. Her skal hunden få være hos handler Svein Sødahl Kvam og komme seg helt til hektene igjen.

Det er ikke alle faktorer under et løp man kan kontrollere, og uheldigvis for Sødal Kvam inntraff denne uheldige episoden. Å kjøre med en hund mindre foran sleden er en ting, en ganske annen er å ha denne hunden, som kan veie mellom 20 og 30 kilo på sleden. Det blir tyngre både for kjører og spann, og viktige minutter går tapt.

Brødrene Sødahl Kvam har hunder sammen, og kjører løp annethvert år. I år kunne de ha komplettert cv-en med en førsteplass, men utsiktene til det er langt fra gode etter dagens etappe.