Ny sheriff på pressesenteret

Det er en ny sheriff i byen. Trond Anton Andersen er fersk som pressesjef, men på ingen måte rookie i løpssammenheng. har overtatt som pressesjef etter Hans Petter Dalby

Skrevet av: Anki Ødegaard/Mina Sveen
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 12.03.2011 09:34

Det koker rundt Trond Anton Andersen i dag, men det er ikke noe nytt. Som fersk pressesjef for Finnmarksløpet har han hatt det mildt sagt hektisk de siste månedene. Han skal holde nettsiden oppdatert, fungere som speaker, veilede tilreisende pressefolk fra inn- og utland, samarbeide med sponsorer, tilrettelegge for tv-dekning og mye mer. 

Andersen har påtatt seg en svært krevende oppgave som forgjenger Hans Petter Dalby har utført med glans. - Vi velger å gjøre en del ting annerledes i år, sier Andersen. Det er ikke fordi han har noe å utsette på Dalbys suksessoppskrift, snarere tvert om. - Han gjorde en veldig god jobb. Jeg må gjøre det på min måte, sier Andersen.

Selv om han er ny i pressesjefstillingen, er ikke Andersen noen rookie i Finnmarksløpsammenheng. I flere år har han vært å finne der det skjer under løpet. Han har dukket opp på snøscooter på sporet, i djupsnøen på sjekkpunktene og ikke minst på tv-skjermene hjemme hos oss.  Andersen har dekket Finnmarksløpet for TV Nord siden 2003, og er dermed et kjent ansikt for mange. Å følge løpet i så mange år har gitt stort engasjement og mye kunnskap om Finnmarksløpet, en grunnleggende forutsetning for å sikre god pressedekning. Andersen kommer fra stillingen som avdelingsleder i TV Nord, og har yrkesbakgrunn fra radio.

I dag letter 106 spann anker i Alta sentrum, og sirkuset er i gang. Pressesjefen sjøl kommer ikke til å få mange minuttene i fred den neste uka. Han står foran en massiv arbeidsinnsats, minimalt med søvn og tusen spørsmål fra medarbeidere, presse og publikum. Han er klar over det, og har gjort en viktig del av jobben allerede. Et team av medarbeidere der mange har lang erfaring med å jobbe med Finnmarksløpet er på plass. - Jeg har mange gode hjelpere, sier Andersen.