Så er Finnmarksløpet i gang - nesten!

Kjørermøtet som har startet i Alta er preget av spent forventning, sjarmerende blanding av norsk og engelsk fra arrangørene og småengstlig fliring og småprat i en velfylt sal. Alle vet at de står overfor store utfordringer for både hunder og mennesker. De fleset holder kortene tett til brystet.

Skrevet av: Tor Mikkelsen
Dato: 10.03.2011 16:16

Alle vet at de står overfor store utfordringer for både hunder og mennesker. De fleste kjørere og deres medhjelpere, holder kortene tett til brystet. Men vi har snakket med noen av dem. Kun to dager før start.

The King is back - eller?
Sven Engholm presiserer at han ikke skal delta som hundekjører, men kjøre følgebil og være handler for Christel Finne. Både hun og hundene i spannet er rookies. Svend påstår at han selv ikke har lyst en gang til å delta, man blir mett. Mon det? Vel,vel, alt har sin tid. Det er i alle fall første gang han betrakter hele løpet fra sidelinja.

Sølvi Monsen grugleder seg og kommer til å ta det hele etappevis. Hun er fornøyd hvis hun kommer rundt med alle hundene i god form, men har en liten drøm om å komme blant topp 20. Et halvt års erfaring med helt spann og en meget bratt læringskurve i følge henne selv. Vi er litt imponert over ståpå-viljen, men hun er selv imponert over kulturen for å hjelpe nybegynnere blant hundekjørerne. Det er mye hjelp å få.

Mr Finnmarksløpet, Roger Dahl, mener dette skal gå bra, men mye kan skje. Vi vet at Roger er alltid å regne med, men selv fremholder han Robert Sørlie og Sigrid Ekran som sterke kanditater til topp-plasserringer. Litt mer usikker er han på Nina Skramstad, Kjell Brennodden og Ralph Johannessen. Vi registrerer at den psykologiske kampen i hvert fall er i gang.