Jeg er så nervøs at jeg holder på å.............

Verdensmester i sledehundkjøring 400 km Marianne Skjøthaug (43) fra Langfjordbotn i Alta er klar for start i 500 km klassen og er kjempenervøs.

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 10.03.2011 16:25

Rett før kjørermøtet i ettermiddag traff vi Marianne i gågata i Alta. På spørsmål fra oss hvordan hun har det før løpsstart med et favorittstempel på seg svarer hun: - Jeg er kjempespent før starten på lørdag. Det er jo noe spesielt å starte på hjemmebane og konkurrere her. Jeg er så nervøs at jeg holder på å tisse på meg.

Det å nå et toalett i Alta Sentrum er lett, men vi spør hvordan hun løser toalettbehovet ute i løypa.

-Ja det kan selvfølgelig være en utfordring som er større for oss jenter i løpet enn for gutta, sier Marianne med et smil og fortsetter;

- Jeg har utviklet en teknikk hvor jeg faktisk tisser i fart bokstavelig talt. Det gjelder å finne et parti som ikke er så ulent og selvfølgelig er man jo litt blyg så man tisser ikke rett foran en konkurrent. Da er det bare å finne balansen på sleden og holde seg fast og så går det bra.

Mariannes svar gir oss løsningen på det mange har lurt på lenge. Det er på denne måten man sparer tid og derved bli verdensmester!