Thomas Wærner

Skrevet av: Anki Ødegaard
Foto: Anki Ødegaard
Dato: 07.03.2011 08:00

Profil FL-1000 - Thomas Wærner (38) fra Nord Torpa

Thomas Wærner er førstegangskjører i årets FL1000. Han har stått på startstreken en gang tidligere, i 2007 da han måtte avbryte løpet i Kirkenes. Men man er førstegangskjører til man har gjennomført løpet. Wærner har hatt en lang hundekjørerkarriere og har kjørt sprint på topplan både i Alaska og her hjemme. For sju år siden ville han prøve langdistanse og har etter hvert skaffet seg bra med erfaring. Han har kjørt Gausdal maraton, Amundsen Race og Femund 500/600 flere ganger.

I år kjørte han inn til sin beste plassering på Røros, en 3.plass og VM-bronse. Sammen med kona Birgitte Næss Wærner, også hun merittert hundekjører, har Wærner en solid hundestall på godt over 40 hunder. Wærner har gått litt nye veier med løpsopplegget sitt i årets sesong. Fra å kjøre svært offensivt ut er kjørestilen endret til en mer konservativ taktikk.

Treningsopplegget er også endret i samme retning. Under Femundløpet fungerte dette glimrende. Han hadde et greit utgangspunkt som nr. 9 på første sjekkpunkt. Etter hvert klatret han sakte, men sikkert oppover til pallen. Wærner forteller at han har planer om å holde på denne taktikken også under Finnmarksløpet. Hvorfor endre noe som fungerer bra?

 

Foto: Anki Ødegaard