Med sykkel eller hund på vidda

Hva skjer fysisk og mentalt med deltagerne i trekkhundløpet Finnmarksløpet på 1000 km og sykkelløpet Off-road Finnmark på 700 km? Forskere, kjente hundekjørere og off-roadsyklister prøver å gi svar.

Skrevet av:
Dato: 28.09.2010 13:51

Hva skjer fysisk og mentalt med deltagerne i trekkhundløpet Finnmarksløpet på 1000 km og sykkelløpet Off-road Finnmark på 700 km? Forskere og kjente hundekjørere og off-roadsyklister prøver å gi svar.

Trekkhundløpet Finnmarksløpet og sykkelløpet Off-road Finnmark er to ekstremt utfordrende langdistanseløp som hvert år gjennomføres i Finnmark. Har du noen gang lurt på hvordan deltagerne opplever slike løp fysisk og mentalt?

I forbindelse med Forskningsdagene ved Høgskolen i Finnmark inviteres det til konferanse/seminar torsdag 30. september kl. 19.30- 22.00. Sted er Alta - Markedsgata 3 - Studenthuset City Scene.

I denne debatten vil deltagere av disse to løpene prøve å gi svar på disse spørsmålene. I tillegg vil det på konferansen bli lagt frem forskningsresultater som viser hva som skjer fysiologisk når en deltar på slike løp. For mer informasjon om program, klikk her

Les også Forskningsprisen til Weydahl