Red Lantern

I strålende sol og med mange framøtte tilskuere kom en rørt og glad Kristine Jerijærvi i mål som siste deltaker i årets Finnmarksløp.

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 21.03.2010 14:45

I strålende sol og med mange framøtte tilskuere kom en rørt og glad Kristine Jerijærvi i mål som siste deltaker i årets Finnmarksløp. Det var et fantastisk skue og mange bevegede tilskuere som tok i mot Kristine kl. 14:08 i Alta sentrum i dag.

Det var en rørende øyeblikk da Kristine Jerijærvi fra Sør-Varanger krysset mållinjen som siste deltaker i Finnmarksløpet 2010. Tårene strømmet fra Kristine selv, hennes handlere og mange av framøtte tilskuerne. Ordfører i Sør-Varanger, Linda B. Randal, Helga Pedersen og Sametingets president, Egil Olli var noen av dem som ga Kristine en god klem og gratulerte.

Siste: Se TV-innslag fra NRK, klikk her

Hun lå hele løpet bakerst i feltet. Jerijærvi hadde tidvis kontakt med Wolfram Schumacher fra Nederland og Isabelle Travadon fra Frankrike. Fra Varangerbotn og inn har hun vært veldig alene. Likevel beholdt Kristine fokus; til mål skulle hun. Det gikk fint. Kl. 14:08 søndag var hun i mål, 2 døgn og 16 timer etter vinneren Ralph Johannessen. Kristine var kjempestolt av hundene sine og spesielt lederhunden Canis. - En helt utrolig hund som nå skal få lov til å være inne å ligge i senga i hvert fall i 2 uker framover, sa en strålende fornøyd Kristine.

Red Latern er en utmerkelse siste deltaker som kjører i mål mottar. Fra SpareBank1 Nord-Norge mottok hun en samekniv, fra Gargia Fjellstue en trekopp, og fra Sametinget også en samekniv.

Finnmarksløpet GRATULERER!!