FL1000: På målstreken

Mange kjørere er ventet inn iløpet av natten og morgentimene. Her følger en kavalkade over de som kommer inn til mål i Alta. Siste: Arne Karlstrøm er i mål.

Skrevet av: Erlend R. Strand
Dato: 19.03.2010 10:08

- Jeg så lenge ryggen på Sigrid Ekran og Ketil Reitan, men de seg ifra på slutten, og det er jo godt gjort av dem, forteller han fra målstreken. Harald Tunheim kom inn til en 8.-plass. Det blir hans hittil svakeste plasseringen etter at han også har vunnet en rekke ganger, senest i 2008. Han innrømmer han kunne tenkt seg en bedre plassering, men han ser ikke helt mørkt på det. - Tidsmessig er dette det beste løpet jeg har kjørt, forteller han.

Dette er 15. gangen han gjennomfører Finnmarksløpet og gjør seg dermed fortjent til en skiferklokke i anledning jubileet.
Gorm Engen fra Valdres forteller om en nydelig tur under årets Finnmarksløp, selv om det ble temmelig langt. - Det ble veldig langt på slutten, medgir Engen. Han gikk ut til samme tid som Jo Are Brennodden fra Jotka og de har byttet på å lede underveis. - Men bortover elva suste jeg forbi, forteller Gorm Engen. Han har forøvrig hatt en hund i sleden det siste stykket.

Det ble en kort natt for Kjell Brennodden og gjengen fra Folldal. Mens senior kom i mål like før 02 i natt, kom junior inn nærmere åtte og ble møtt av hele kostebinderiet. Jo Are Brennodden har hatt jevn fart i mange dager nå. Ut Jotka ville han prøve å sette fart og se om det bar helt inn. Det gjorde det ikke. I møte med Gorm Engen i mål oppsummerer han med at ; - Det var dust av meg å sette fart ut Jotka, var det ikke? Som en av følgene var ifølge ham selv flere stopp og vansker med å få opp farten. En av de fremmøtte var imidlertid bare fornøyd med Jo Ares løp. Under snacking kommer det en ny kommentar fra sidelinjen: - Ta en selv også, Jo Are. Du fortjener det. 

Arne Karlstrøm fra Langfjordbotn fullfører i år Finnmarksløpet for 18. gang og kommer inn til en 11.-plass. - Dette er min dårligste plassering, men samtidig mitt raskeste løp, oppsummerer Karslstrøm. Han har en 3.-plass som beste plassering i 1997. Dette sier sitt om at det er mange gode hundekjørere som deltar i år. - Det er bare bra det, det er det som drivre sporten videre, sier han. Ellers melder han om topp spor hele veien, flott natur og fine opplevelser til tross for mange tunge bakker.

 Rune Johansen fra Alta (Foto: Sten Tony Hansen)

 Det gikk, ifølge ham selv, tregt i sporene på siste strekket for Rune Johansen. Han gikk ut samtidig med Arne Karlstrøm i Karasjok, men Karlstrøm bare dro ifra. Ved Jotka var luken vokst til en time, og ved målgang var den enda større. Det holdt likevel til en 12.-plass drøye tolv timer etter vinneren. - Det gjør ikke så mye når det er så mange gode hundekjørere som stiller til start, sier han på mplstreken. Og akkurat nå er han mest glad han er imål.