Tore og Tove psykisk slitne

Skrevet av: Heidi Jacobsen
Dato: 09.03.2004 18:49

Tove Sørensen og Tore Albrigtsen kom inn til sjekkpunktet i Kirkenes kl. 15.30, tre timer etter førstemann Petter Jahnsen. De er begge veldig slitene og trodde ikke etappen var så lang. - Vi er nok mest psykisk slitne nå, sier Tove.

- Jeg er litt smådeprimert, det er trasig når turen er lengre en forventet. Man motiverer seg for etappen, og når lengden ikke er som antatt mister man litt motet, sier Tove Sørensen kort etter innkomst i Kirkenes.

Hundene ligger utmattede i snøen. Den eneste som ikke har lagt seg ned enda er Frutti. Hun sitter med bøyd hode, halen mellom beina og ser fryktelig sliten ut.

- Hun sitter på en pussig måte, hun ser helt skutt ut, sier Tove med medlidenhet i stemmen. Hun orker nok ikke bli med videre. Hun er sliten, halter litt og etter at veterinær Steinar Dagestad har sjekket henne er det klart at hun skal taes ut.

- Hvor lenge skal dere hvile her i Kirkenes?

- Tja...vi regner med å være her i 5 - 6 timer, det kommer litt ann på hundene. Nå skal vi først og fremst få hundene i bedre humør. De er også litt deprimerte, så nå skal jeg snakke litt med hver og en av dem og få dem på godt humør igjen.

Tove Sørensen som fylte 46 år på lørdag da starten av løpet gikk, samarbeider tett med mannen Tore Albrigtsen, som også kjører løpet. De to kjører sitt eget løp og skjeler lite til hva konkurrentene gjør.

- Vi bryr oss ikke om konkurrentene, og kjører kun etter hvordan hundene har det.

Veterinær Dagestad skyter inn at det virker som det er tre løpsstrategier.

- Det er de som kjører etter hundene, som Tore og Tove, og så er det noen som kjører etter været. Mens det mest populære er de som følger et fast tidsskjema hele løpet, det er også de som har størst vinnerfokus, forteller Dagestad.

Tove går for å forhøre seg med handlerne om hvordan hvilemuligheten er.

- Stakkar dere sier hun til handlerne. Har dere fått hvile noe da?