Sjarmøretappen igang

Etter å ha hutret tetfeltet inn til sjekkpunkt Karasjok i Sárpmi Park i minus 30 grader ble starten på siste etappe en varm opplevelse.

Skrevet av: Anki Ødegaard
Dato: 18.03.2010 14:31

Etter å ha hutret tetfeltet inn til sjekkpunkt Karasjok i Sárpmi Park i minus 30 grader i natt, ble starten på siste etappe en varm opplevelse.

Sola tvang termometeret opp til behagelig utevær og publikum møtte opp for å heie frontkjørerne ut mot Alta.
Ralph Johannesen la avgårde med et ganske solid forsprang til Robert Sørlie. Han hadde friske og klare hunder, og han fremstår skjerpet og trygg.

Sørlie hadde fått igjen varmen i kroppen og tullet med hundene i halmen før de tuslet etter Johannesen ut på elva. Sørlie har 20 min forsprang til Bjørnar Andersen som kjørte ut med bare 6 hunder, og 40 min til Roger Dahl som kanskje øyner en sjanse til å avansere inn mot målgang. Det er fortsatt spenning i tetgruppa, 13 mil gjenstår før de kan paradere inn under målseilet til Conquest of paradise en gang i kveldingen.

Det som også varmer her i Karasjok er den velvillighet og interesse man opplever fra funksjonærer og publikum. Folk møtte opp med kamera og en glødende interesse for kjørerne i Finnmarksløpet. Sjekkpunkt Karasjok 2010 er absolutt en svært positiv opplevelse.

Foto: Anki Ødegaard